x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Diamant picat din cer în valoare de 15.000 de euro, disponibil pentru oricine este capabil să-l găsească

Diamant picat din cer în valoare de 15.000 de euro, disponibil pentru oricine este capabil să-l găsească

09 Aug 2014   •   18:46
Diamant picat din cer în valoare de 15.000 de euro, disponibil pentru oricine este capabil să-l găsească

Un diamant în valoare de 15.000 de euro, care a fost aruncat din cer de la o distanţă de 20.000 de metri, va putea intra în posesia persoanei care îl va găsi, zeci de căutători de comori pornind deja în căutarea lui.

Diamantul aparţine unei case de bijuterii din Londra, care vrea să-şi promoveze produsele prin această metodă.

Astfel, un diamant de 1,13 carate, care valorează 15.000 de euro, a fost plasat într-un balon şi aruncat de la 20.000 de metri, în ţinutul englezesc Derbyshire.

Balonul a fost monitorizat cu precizie prin tehnologia GPS, iar la altitudinea de 20 de kilometri s-a acţionat un mecanism prin care balonul a fost spart.

Potrivit reprezentanţilor casei de bijuterii, diamantul ar trebui să fie găsit în interiorul unei raze de 8 kilometri în jurul localităţii Lea, din ţinutul Lincolnshire.

Cofondatorul casei de bijuterii londoneze care a organizat evenimentul, Tobias Kormind, a încurajat oamenii să plece în căutarea diamantului.

"Oricine în găseşte, poate să-l păstreze. Îndemnăm oamenii să iasă şi să-l caute", a spus acesta.

Reprezentanţii companiei spun că diamantul se află într-o cutie roşie cu dungi argintii, ataşată de o mini-paraşută portocalie.

Un alt indiciu ar fi materialul alb al balonului spart. 

×
Subiecte în articol: diamant bijuterii