x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul CIA s-a deplasat la Kiev în acest weekend (Casa Albă)

Directorul CIA s-a deplasat la Kiev în acest weekend (Casa Albă)

de Agerpres    |    14 Apr 2014   •   23:04
Directorul CIA s-a deplasat la Kiev în acest weekend (Casa Albă)

Directorul CIA John Brennan s-a deplasat la Kiev în acest weekend în cadrul unui turneu de lucru în Europa, în momentul când estul Ucrainei se confruntă cu o gravă criză, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jay Carney luni, informează AFP.

"Suntem în măsură să confirmăm că directorul CIA a fost la Kiev în acest weekend", a declarat Carney în briefingul său de presă cotidian.

Mai devreme luni, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că aşteaptă explicaţii de la Washington cu privire la informaţiile despre o astfel de vizită.

"Dorim mai ales să înţelegem ce înseamnă informaţiile asupra unei vizite urgente la Kiev a directorului CIA" , a declarat Lavrov. "Nu am primit încă nicio explicaţie convingătoare", a adăugat el.

Aceste declaraţii sunt "absurde", a răspuns Jay Carney, subliniind că vizita directorului agenţiei americane de informaţii la Kiev nu a avut loc în afara cadrului turneului său de "rutină" pe continentul european.

Tensiunile dintre ruşi şi americani au crescut mai mult în acest weekend în legătură cu grava criză pe care o traversează regiunea rusofonă din estul Ucrainei.

Duminică, Samantha Power, ambasadoarea SUA la ONU, a asigurat că atacurile grupurilor armate din oraşele din estul Ucrainei poartă "semnele implicării Moscovei".

×
Subiecte în articol: john brennan cia ucraina