x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dmitri Peskov: Nici măcar cele mai dure sancţiuni nu au făcut vreodată ţările să îşi schimbe poziţia

Dmitri Peskov: Nici măcar cele mai dure sancţiuni nu au făcut vreodată ţările să îşi schimbe poziţia

21 Iul 2022   •   17:25
Dmitri Peskov: Nici măcar cele mai dure sancţiuni nu au făcut vreodată ţările să îşi schimbe poziţia
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Rusia rămâne o parte importantă a securității energetice a Europei iar problemele în livrările de gaze au fost provocare de sancțiunile economice impuse de statele occidentale. Totodată, astfel de măsuri nu au provocat schimbări în poziția țărilor vizate, potrivit explicațiilor purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov., citat de Reuters.

"Nici măcar cele mai dure sancţiuni nu au făcut vreodată ţările să îşi schimbe poziţia,  şi nici Rusia nu îşi va modifica atitudinea ca urmare a măsurilor impuse de statele occidentale", spune Peskov. 

Totodată, el precizează că Rusia va rămâne și în viitor "o parte foarte importantă şi indispensabilă a securităţii energetice a Europei".

Purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin a reiterat afirmațiile președintelui Vladimir Putin, care a precizat zilele trecute că Gazprom își îndeplinește obligațiile față de clienți. 

De asemenea, Dmitri Peskov a afirmat că Vladimir Putin este sănătos, dezmințit zvonurile insistente din ultimele luni, venite din partea țărilor occidentale, care spun că acesta ar suferi de diverse afecțiuni. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina Vladimir Putin razboi