x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Document exploziv care dezvăluie planul SECRET al lui Putin de a cuceri Ucraina în zece zile și de a-l ucide pe Zelensky

Document exploziv care dezvăluie planul SECRET al lui Putin de a cuceri Ucraina în zece zile și de a-l ucide pe Zelensky

de Razvan Voiculescu    |    02 Dec 2022   •   14:03
Document exploziv care dezvăluie planul SECRET al lui Putin de a cuceri Ucraina în zece zile și de a-l ucide pe Zelensky
Sursa foto: Hepta

Rusia a plănuit să pună mâna pe Ucraina în termen de zece zile și să ucidă liderii de la Kiev, potrivit noilor documente, aparent, aprobate de Vladimir Putin.

Planurile capturate, dezvăluite de Institutul Regal pentru Studii de Apărare și Securitate al Marii Britanii (Rusi), arată că Rusia și-a propus să anexeze țara până în august, potrivit Telegraph.

Rusia intenționa să ocupe aerodromurile, rețeaua de alimentare cu apă, banca centrală și parlamentul Ucrainei, deoarece oficialii ucraineni fie au fugit, fie au fost capturați „ca urmare a vitezei invaziei”. Kremlinul a creat o „listă de ucidere” a liderilor ucraineeni care ar trebui să fie uciși sau suprimați. . 

Potrivit lui Rusi, planul era cunoscut de puțini dintre ofiţeri de rang înalt ai armatei ruse, iar unitățile militare tactice nu au primit ordine de invadare decât cu câteva ore înainte de atac. 

Oficialii plănuiau să înregistreze întreaga populație mergând din ușă în ușă, menționând dacă ar trebui eliminați sau dacă este probabil să colaboreze cu ocupația rusă.

Putin dorea, de asemenea, să ocupe sectorul energetic al Ucrainei în ansamblu. 

×