x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi cetățeni români aflați în Salonic și unul aflat în Corfu, confirmați cu noul coronavirus și plasați în carantină

Doi cetățeni români aflați în Salonic și unul aflat în Corfu, confirmați cu noul coronavirus și plasați în carantină

16 Iul 2020   •   11:27
Doi cetățeni români aflați în Salonic și unul aflat în Corfu, confirmați cu noul coronavirus și plasați în carantină
Sursa foto: observator.tv

Trei cetățeni români aflați în Grecia, doi în Salonic și unul în Corfu, au fost confirmați cu noul coronavirus și au fost plasați în carantină, informează, joi, Ministerul Afacerilor Externe.

În ceea ce privește situația cetățeanului român din Salonic, MAE menționează că acesta a fost suspus unui nou test, rezultatul retestării fiind pozitiv. Prin urmare, acesta va rămâne în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, un alt cetăţean român care locuia cu persoana în cauză a fost testat la rândul său şi confirmat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus, acesta fiind plasat, de asemenea, în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Ambasada României la Atena a fost notificată, în cursul zile de miercuri, cu privire la un cetățea român aflat în insulas Corfu, confirmat cu noul coronavirus. Acesta a fost transferat în unitatea hotelieră în care îşi va efectua carantina împreună cu un membru al familiei, tot cetăţean român.

Cu privire la condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, MAE reaminteşte că, începând de miercuri, ora 00,01, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetăţenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata - Promachonas şi testul molecular negativ pentru infecţia cu noul coronavirus, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

×
Subiecte în articol: grecia salonic corfu coronavirus