x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi oficiali nord-coreeni, arestați pentru rolul lor în programul balistic

Doi oficiali nord-coreeni, arestați pentru rolul lor în programul balistic

26 Dec 2017   •   21:35
Doi oficiali nord-coreeni, arestați pentru rolul lor în programul balistic

Statele Unite ale Americii au anunţat marţi sancţiuni în privinţa a doi oficiali nord-coreeni, pentru rolul acestora în dezvoltarea rachetelor balistice, cel mai recent pas într-o campanie menită să preseze Phenianul să renunţe la programele sale nuclear şi balistic, transmite Reuters. 

Trezoreria i-a numit pe cei doi ca fiind Kim Jong Sik şi Ri Pyong Chol, informaţiile despre aceştia indicându-l pe primul ca o figură-cheie în eforturile nord-coreene de a trece programul de rachete de la combustibil lichid la solid, iar pe al doilea ca fiind un oficial de primă importanţă implicat în dezvoltarea rachetelor balistice intercontinentale (ICBM) ale ţării. 

"Trezoreria vizează conducători ai programelor nord-coreene privind rachetele balistice, ca parte a campaniei noastre de presiune maximală pentru izolarea Coreei de Nord şi obţinerea unei denuclearizări complete a Peninsulei Coreene", a precizat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, într-un comunicat. 

Aceeaşi sursă aminteşte că decizia de marţi urmează rezoluţiei de vineri a Consiliului de Securitate al ONU, care a impus noi sancţiuni puternice menite să pună capăt capacităţii Coreei de Nord de a obţine fonduri ilicite. 

Phenianul a calificat duminică noile sancţiuni drept "un act de război" şi echivalentul unei blocade economice complete împotriva sa. AGERPRES

×