x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa de modă Dolce&Gabbana amendată cu 343 de milioane de euro pentru evaziune fiscală

Casa de modă Dolce&Gabbana amendată cu 343 de milioane de euro pentru evaziune fiscală

02 Apr 2013   •   15:17
Casa de modă Dolce&Gabbana amendată cu 343 de milioane de euro pentru evaziune fiscală
Sursa foto: facebook

Casă de modă Dolce&Gabbana a fost condamnată, în urma judecării unui apel, la plata unei amenzi în valoare de 343 de milioane de euro, pentru evaziune fiscală, însă mai are opţiunea unui recurs la Curtea de Casaţie, informează agerpres.ro.

Comisia Tributară din Milano a dat dreptate fiscului italian care a solicitat amendarea lui Domenico Dolce şi Stefano Gabbana cu 343,4 milioane de euro la care se adaugă dobânda. Verdictul instanţei a constat "o atitudine de violare a legislaţiei în scopul procurării unui avantaj fiscal".

Cei doi stilişti sunt în proces din luna decembrie pentru că ar fi sustras de la plata către fisc suma de aproximativ 840 de milioane de euro prin inexactităţi în declaraţiile de venituri.

"Pe mine nu mă interesează decât să fac haine şi atât! Fiecare poate să facă şi să spună ce vrea", a comentat Stefano Gabbana într-un mesaj postat pe Twitter, reafirmându-şi nevinovăţia.

Casa de modă Dolce&Gabbana este celebră şi pentru clienţii de primă mână pe care îi are, printre care vedete ale muzicii precum Beyonce sau Madonna.

Înfiinţat în 1985, Grupul Dolce&Gabbana are 3.000 de salariaţi, 250 de puncte de vânzare în 40 de ţări şi a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 1 miliard de euro în anul fiscal 2011/2012. 

×
Subiecte în articol: dolce&gabbana evaziune fiscala