x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump amenință că s-ar putea retrage din dezbaterea electorală din 10 septembrie

Donald Trump amenință că s-ar putea retrage din dezbaterea electorală din 10 septembrie

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2024   •   22:48
Donald Trump amenință că s-ar putea retrage din dezbaterea electorală din 10 septembrie
Sursa foto: Hepta

Candidatul republican la președinția Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a amenințat că s-ar putea retrage din dezbaterea electorală din 10 septembrie, care ar urma să se desfășoare la ABC News

Luni, campaniile lui Donald Trump și Kamala Harris și-au manifestat dezacordul cu privire la viitoarea dezbatere prezidențială.

Echipa vicepreședintei cere revenirea la microfoane deschise pe toată durata evenimentului, în timp ce rivalul republican a amenințat cu retragerea, acuzând rețeaua ABC că ar fi părtinitoare.

Trump, care candidează pentru a treia oară la președinția SUA, a criticat rețeaua ABC într-o postare pe rețelele de socializare duminică seara, sugerând că ar putea boicota dezbaterea. „De ce aș face dezbaterea împotriva Kamalei Harris aici?”, a scris Trump, adăugând „Stați pe fază!!!”

Purtătorul de cuvânt al lui Harris, Brian Fallon, a declarat că echipa vicepreședintei dorește ca microfoanele candidaților să rămână deschise pe parcursul dezbaterii, spre deosebire de dezbaterea precedentă, când acestea au fost închise în timpul intervențiilor oponenților.

Fallon a mai spus că Harris este pregătită să răspundă în timp real „minciunilor și întreruperilor” lui Trump și l-a îndemnat pe fostul președinte să nu se ascundă „în spatele butonului de mute”.

Cu toate acestea, consilierul campaniei lui Trump, Jason Miller, a declarat că au fost de acord inițial cu aceleași reguli ca la dezbaterea de pe CNN din iunie, care a inclus microfoane închise.

Cu toate acestea, Trump a spus ulterior că ar prefera microfoanele deschise, dar că va respecta acordul inițial.

Dezbaterea din 10 septembrie ar urma să fie găzduită de ABC News, conform unui acord stabilit anterior de Joe Biden și Donald Trump, înainte ca Biden să își retragă candidatura luna trecută.

Trump a sugerat inclusiv o dezbatere pe Fox News pe 4 septembrie, dar echipa lui Harris a refuzat propunerea.

Dezbaterea dintre candidații la vicepreședinție, senatorul republican JD Vance și guvernatorul democrat Tim Walz, este programată pentru 1 octombrie, pe CBS News.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: donald trump alegeri sua kamala