x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, atac la adresa Angelei Merkel

Donald Trump, atac la adresa Angelei Merkel

18 Iun 2018   •   17:26
Donald Trump, atac la adresa Angelei Merkel

Donald Trump a lansat un atac fără precedent împotriva guvernului Angelei Merkel. “Oamenii din Germania se întorc împotriva conducerii lor, în timp ce migraţia zdruncină deja fragila coaliţie a Berlinului”, a scris preşedintele SUA pe Twitter.

În noiermbrie 2014, în timpul campaniei prezidenţiale, Donald Trump a numit decizia Angelei Merkel de a ţine graniţele Germaniei deschise pentru refugiaţii din Siria ca fiind “nebunească”.

De asemenea, Donald Trump a scris că nivelul crimelor din Germania se află în creşte, chiar dacă datele îl contrazic. În luna mai, ministerul de Interne al Germaniei a înregistrat cea mai mică rată a criminalităţii din 1992.

“Nu vrem să ni se întâmple şi nou ceea ce se întâmplă cu imigraţia în Europa”, a mai scris Trump într-o postare.

Comentariile lui Donald Trump au venit în contextul în care Merkel a reuşit să obţină mai mult timp pentru a găsi o soluţie privind restrângerea primirii migranţilor la frontiere. În absenţa acestei măsuri ţara va intra într-o gravă criză politică. Astfel, Angela Merkel se confruntă acum cu un timp limită de două săptămâni pentru a găsi o soluţie europeană sau riscă prăbuşirea coaliţiei sale aflate la guvernare.

×
Subiecte în articol: angela merkel donald trump migratie