x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, condamnat! A fost găsit vinovat la toate cele 34 capete de acuzare

Donald Trump, condamnat! A fost găsit vinovat la toate cele 34 capete de acuzare

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   07:38
Donald Trump, condamnat! A fost găsit vinovat la toate cele 34 capete de acuzare
Sursa foto: Hepta

Un juriu din New York care l-a condamnat pe Donald Trump pentru 34 de infracțiuni a pus capăt procesului de câteva săptămâni al fostului președinte, dar a deschis o nouă etapă a acestui caz istoric.

Aflat acum în poziția unică de a fi primul fost președinte al SUA condamnat pentru o infracțiune, Trump se confruntă cu posibilitatea unei pedepse cu închisoarea sau a unui termen de probă pentru infracțiunile sale, potrivit CNN.

Este, de asemenea, probabil ca Trump să facă apel la condamnare, ceea ce ar putea întârzia semnificativ pronunțarea sentinței sale, stabilită în prezent pentru 11 iulie.

Judecătorul Juan Merchan a stabilit ca sentința lui Trump să fie pronunțată pe 11 iulie, la ora 10.00, ora Europei Centrale. Deocamdată, fostul președinte va rămâne în afara închisorii în așteptarea sentinței. Procurorii nu au cerut ca Trump să plătească vreo cauțiune.

Nimic din Constituția SUA nu interzice unui infractor condamnat să candideze la cea mai înaltă funcție a națiunii, a afirmat în mod constant profesorul de drept Richard L. Hasen, de la Universitatea California din Los Angeles.

„Constituția conține doar calificări limitate pentru a candida la o funcție (să aibă cel puțin 35 de ani, să fie cetățean născut natural și să fie rezident al SUA de cel puțin 14 ani)”, a continuat Hasen.

Trump a fost gosit vinovat de ascunderea, în documente, o plată către vedeta porno Stormy Daniels, făcută cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din 2016. Fostul președinte voia ca aceasta să păstreze tăcerea despre o presupusă relaţie sexuală pe care ar fi avut-o cu el în 2006.

Pagina de donații a lui Trump s-a prăbușit imediat după ce a fost găsit vinovat de 34 de infracțiuni

Pagina de donații a lui Trump s-a prăbușit imediat după ce a fost găsit vinovat de 34 de infracțiuni la New York. El a trimis mesaje susținătorilor de la verdict, îndemnându-i să dea bani pentru campania sa din 2024.

Pagina de strângere de fonduri a fostului președinte Donald Trump s-a prăbușit joi seară după ce acesta a făcut apel la donații în urma verdictului său de vinovăție într-un proces penal în Manhattan, anunță Business Insider.

Prăbușirea a fost semnalată de echipa de campanie 2024 a lui Trump într-o postare pe X, la mai puțin de o oră după ce fostul președinte a fost condamnat pentru 34 de capete de acuzare pentru falsificare de documente de afaceri.

„Atât de mulți americani au fost mișcați să doneze pentru campania președintelui Trump încât paginile WinRed au căzut”, se arată în postare. „Lucrăm pentru ca site-ul să fie din nou online cât mai repede posibil. Rămâneți puternici”.

Aproximativ 30 de minute mai târziu, contul a postat o actualizare care spunea că site-ul a fost din nou online.

Datele preliminare privind tendințele de la Google arată că, în această săptămână, căutările pentru „Donald Trump donation” au urcat la cel mai înalt nivel din ultimii patru ani.

Trump, care a denunțat decizia juriului, a trimis susținătorilor săi mai multe mesaje cu linkuri către paginile sale de donații în orele de după verdict.

Pagina principală de strângere de fonduri prezintă fotografia sa din august, când s-a predat autorităților din Georgia, la închisoarea din comitatul Fulton. O legendă de sub fotografie spune: „Nu te predai niciodată”.

De asemenea, el a început să vândă o șapcă MAGA, cu mesajul „condamnat într-un proces de vânătoare de vrăjitoare”.

Șapca neagră de baseball este inscripționată cu sloganurile „Never Surrender” și „Make America Great Again”.

Peste 82.000 de persoane au contribuit cu donații.

CNBC a relatat că Trump a participat la o strângere de fonduri în New York după verdictul său, apoi s-a întors la Trump Tower în jurul orei 21:25.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: donald trump condamnat vinovat