x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump dă vina pe China pentru lipsa progresului în Coreea de Nord privind denuclearizarea

Donald Trump dă vina pe China pentru lipsa progresului în Coreea de Nord privind denuclearizarea

30 Aug 2018   •   15:43
Donald Trump dă vina pe China pentru lipsa progresului în Coreea de Nord privind denuclearizarea

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat China pentru subestimarea dialogului pe care l-a avut cu Coreea de Nord, pe măsură ce tot mai mulţi îşi ridică semne de întrebare când vine vorba de progresul peninsulei în privinţa denuclearizării.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, Donald Trump a criticat China şi a menţionat că nu vede niciun motiv pentru reluarea exerciţiilor militare cu Coreea de Sud, exerciţii întrerupte ca urmare a promisiunii lui Kim Jong-un de a renunţa la programul său nuclear.

Cu toate acestea, cu câteva zile în urmă, chiar consilierul său pe probleme de securitate a spus că exerciţiile militare trebuie să continue.

“DECLARAŢIE DE LA CASA ALBĂ. Preşedintele Donald J. Trump este de părere că Coreea de Nord se află sub o presiune  extraordinară din partea Chinei, din cauza disputei noastre comerciale majore cu Guvernul chinez. În acelaşi timp, ştim că China furnizează Coreei de Nord ajutoare considerabile, inclusiv bani, combustibil, îngrăşământ şi multe alte mărfuri. Nu este de ajutor! Nu în ultimul rând, preşedintele crede că relaţia sa cu Kim Jong-un este foarte bună şi apropiată, şi nu există niciun motiv, în acest moment, pentru a cheltui cantităţi mari de bani pe jocurile de război comune SUA – Coreea de Sud”, se arată în mesajul postat de Trump pe Twitter.

 

×