x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Drama la Miami: Un pod pietonal, prabusit peste mai multe masini!

VIDEO Drama la Miami: Un pod pietonal, prabusit peste mai multe masini!

16 Mar 2018   •   08:06
VIDEO Drama la Miami: Un pod pietonal, prabusit peste mai multe masini!

Un pod pietonal din Miami s-a prăbușit joi, mai multe persoane și vehicule fiind prinse sub dărâmături. Este vorba despre o pasarelă pietonală aflată în construcție, incidentul petrecându-se la doar câteva zile după ce echipele au finalizat amplasarea unui bloc de piatră de 950 de tone.

 

Pasarela era destinata in primul rand studenților de la Universitatea Internațională din Florida si facea legatura cu ansamblul de camine.

Potrivit unor imagini transmise de televiziuni, mai multe maşini au fost prinse când s-a surpat podul. O macara imensă şi mai multe ambulanţe erau la faţa locului şi încercau să îndepărteze molozul pentru a evacua răniţii.

Două întreprinderi, MCM Construction şi FIGG Bridge Design, au lucrat împreună la construcţia podului. Unul dintre constructorii podului, MCM Construction, a confirmat pe pagina de facebook că cel puţin o persoană a murit şi că mai multe au fost rănite.

drama la miami

Universitatea s-a declarat ”şocată şi întristată” de acest incident. Săptămâna trecută, pe Twitter, a fost postată o înregistrare video a podului acoperit, pe cale de a fi instalat într-o singură bucată. "FIU vrea să construiască poduri şi să asigure securitatea studenţilor săi. Acest proiect ne permite să ne realizăm misiunea”.

Universitatea a precizat că proiectul este estimat la 9,3 milioane de dolari. Imagini de ilustrare pe care le-a publicat prezintă un pod de aproape 100 de metri, ultramodern, pe care sunt instalate bănci, climatizoare şi piste de bicilete. "Miami Herald" precizează că acesta urmează să fie conectat la wifi. Departamentul Transporturilor a acordat o subvenţie în valoare de peste 11 milioane de dolari în vederea construirii podului. OBSERVATOR

×