x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Interpol, într-o operațiune de aproape un miliard de euro

Interpol, într-o operațiune de aproape un miliard de euro

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2024   •   08:20
Interpol, într-o operațiune de aproape un miliard de euro

Droguri sintetice în valoare de 950 de milioane de euro au fost capturate într-o amplă operațiune internațională desfășurată în această vară, a anunţat ieri Interpol.

La operațiunea cu numele de cod „Lionfish Mayag II” au luat parte poliţişti din Australia, Cambodgia, Coreea de Sud, Myanmar, Thailanda şi Vietnam.

139 milioane de pilule de Yaba, un stimulent ce conţine metamfetamină şi cafeină, au fost descoperite „în camioane grele, în special în cutiile de scule fixate pe lateralele vehiculelor'', în Thailanda, Vietnam şi Myanmar. În aceasta din urmă au fost găsite 13,5 tone de cianură de sodiu, precursor al metamfetaminei şi al ecstasy, în pachete de câte 55 de kilograme.

2,3 tone de cristale de metamfetamină au fost capturate pe o navă în largul coastelor birmane. Drogurile aveau ca destinaţie Malaezia.

La rândul lor, autorităţile din Cambodgia au interceptat 200 kg de ketamină „deghizată în ceai comercial” şi introdusă ilegal în ţară de doi cetăţeni chinezi.

Operaţiunea a condus la arestarea a 29 de persoane şi la 58 de capturi de produse stupefiante.

Începând din 2013, operaţiunile „Lionfish” au condus la capturi în valoare de 4,2 miliarde de euro şi la peste 5.600 de arestări în 108 ţări

×