x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dubaiul relaxează normele de vânzare a băuturilor alcoolice

Dubaiul relaxează normele de vânzare a băuturilor alcoolice

19 Aug 2020   •   13:06
Dubaiul relaxează normele de vânzare a băuturilor alcoolice
Sursa foto: pixabay.com

Autorităţile din Dubai au relaxat normele care permit deținerea și vânzarea băuturilor alcoolice, în încercarea de a atenuna criza economică generată de pandemia de coronavirus, transmite AFP. Emiratul permite acum turiştilor să cumpere băuturi alcoolice de la distribuitori prin simpla utilizare a paşaportului.

"A fost un an dificil şi nu există refugiu pentru nicio afacere, în special pentru cele din industria ospitalităţii", a declarat Mike Glen, director pentru Emiratele Arabe Unite al distribuitorul de alcool Maritime and Mercantile International.

Vânzările de băuturi alcoolice reprezintă un barometru pentru situaţia economiei și o sursă importantă de venituri din taxe pentru familia Al Maktoum, aflată la conducere.

Vânzările de alcool de dinainte de pandemiei arătau că Dubai-ul se confrunta cu probleme din cauza scăderii preţurilor globale la energie şi a crizei de pe piaţa imobiliară.

Vânzările totale de băuturi alcoolice în Dubai au scăzut cu 3,5% în 2019, până la 128,79 milioane litri, şi au fost cu 9% mai mici față de anul 2017.

După izbucnirea pandemiei, cei doi mari distribuitori de băuturi alcoolice din Dubai au început să livreze alcool la domiciliu.

Modificarea sistemului de carduri

Până acum, rezidenții nemusulmani trebuiau să deţină un card special eliberat de poliţia din Dubai care le permite achiziţionarea, transportul şi să consumul de bere, vin, tărie. În caz contrar, puteau fi amendaţi şi arestaţi.

Aceste carduri au fost acum înlocuite cu un nou sistem de carduri, simplificat, fiind necesar doar un act de identitate. Nu mai este nevoie de permisiunea angajatorului. Anterior, din motive religioase, companiile puteau să îi împiedice pe angajaţii non-musulmani să obţină un card care le permitea cumpărarea de băuturi alcoolice. Și restricţiile bazate pe salariu au fost relaxate. 

 

×