x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După critici vehemente, parlamentarii CSU vin în vizită de informare în România

După critici vehemente, parlamentarii CSU vin în vizită de informare în România

de Istvan Deak    |    24 Mar 2014   •   22:34
După critici vehemente, parlamentarii CSU vin în vizită de informare în România
Sursa foto: wikipedia.org

Imigranţii români şi bulgari au fost principala ţintă a politicii duse de Partidul Creştin-Social din Germania (CSU) în primele luni ale acestui an. Acum, un grup parlamentar creştin-social din Bundestagul German se află în vizita de informare în România. Liderul grupului parlamentar creştin-social din Bundestagul German, doamna Gerda Hasselfeldt, se află, în intervalul 23 - 25 martie în România, cu prilejul unei vizite de informare şi a unor discuţii politice. Doamna Hasselfeldt va fi însoţită de către alţi trei deputaţi creştin-sociali - Dr. Bernd Fabritius, Dr. Hans-Peter Uhl şi Tobias Zech, precum şi de consilierul de politică externă al grupului parlamentar creştin-social din Bundestagul German, domnul dr. Lothar Müller.

În programul vizitei la Sibiu s-au aflat întrevederi cu reprezentanţi şi instituţii ale minorităţii germane: cu preşedintele Forumului Democrat al Germanilor în România, domnul dr. Paul- Jürgen Porr, precum şi cu episcopul Bisericii Evanghelice C.A. din România, E.S. Reinhart Guib. Programul a cuprins şi vizite la Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal", la Căminul-Spital pentru persoane vârstnice "Dr. Carl Wolff" şi la Fundaţia "Bavaria-România pentru Asistenţă Socială în România".

Marţi, 25 martie, delegaţia va avea la Bucureşti întrevederi politice cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, cu preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea precum şi cu ministrul Afacerilor Externe Titus Corlăţean, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, şi cu ministrul pentru Românii de pretutindeni Bogdan Stanoevici. Doamna Hasselfeldt se va întâlni, împreună cu delegaţia care o însoţeşte, cu directorul Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer, Thorsten Geissler, cu reprezentantul Fundaţiei Friedrich Ebert la Bucureşti, Matthias Jobelius, precum şi cu deputatul minorităţii germane în România în Parlamentul României, Ovidiu Ganţ.


×