x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După Twitter, guvernul turc blochează accesul la YouTube

După Twitter, guvernul turc blochează accesul la YouTube

de Agerpres    |    27 Mar 2014   •   18:44
După Twitter, guvernul turc blochează accesul la YouTube

Guvernul turc a ordonat joi blocarea site-ului YouTube, la o săptămână după ce a luat o măsură similară pentru Twitter, în urma difuzării de noi înregistrări piratate ce incriminează regimul turc, au anunţat media turce, preluate de AFP.

Decizia Autorităţii pentru telecomunicaţii (TIB) privind YouTube a fost comunicată serverelor de internet şi operatorilor GSM turci, a precizat cotidianul Hürriyet pe site-ul său.

Măsura survine după publicarea joi pe YouTube a înregistrării unei convorbiri în care patru înalţi responsabili turci, între care ministrul de externe Ahmet Davutoglu şi şeful serviciilor de informaţii (MIT) Hakan Fidan, evocă ipoteza unei operaţiuni militare în Siria. Autenticitatea acestei discuţii şi condiţiile înregistrării ei nu au fost stabilite.

De luna trecută, zeci de înregistrări ale unor convorbiri telefonice piratate ce îi plasează pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi anturajul său într-un vast scandal de corupţie au fost difuzate pe internet. Pentru a împiedica publicarea lor, Ankara a blocat în urmă cu o săptămână reţeaua Twitter, provocând critici în lumea întreagă.

Duminică, în Turcia au loc alegeri municipale considerate de o importanţă crucială pentru premierul turc Erdogan.

×