x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectele pandemiei în SUA. Trump impune producătorilor de carne să-și mențină activitatea

Efectele pandemiei în SUA. Trump impune producătorilor de carne să-și mențină activitatea

29 Apr 2020   •   15:01
Efectele pandemiei în SUA. Trump impune producătorilor de carne să-și mențină activitatea

Șeful administrației americane a semnat un ordin executiv prin care le cere producătorilor de carne din SUA să-şi menţină activitatea, pe fondul temerilor că populația ar putea rămâne fără acest aliment, a anunțat Casa Albă, citată de AFP.

"Preşedintele Trump semnează un ordin executiv prin care producătorii și procesatorii autohtoni de carne să asigure aprovizionarea neîntreruptă cu carne de vită, porc şi pasăre pentru populație", se arată în comunicat.

El a invocat "Defense Production Act" pentru a clasa acest sector ca fiind crucial în criza economică pe care o traversează SUA.

Guvernul federal se va angaja să furnizeze echipamente de protecţie pentru angajaţii din sector.

Închiderea de abatoare este în creștere în SUA din cauza contaminării salariaţilor, alimentând îngrijorări cu privire la lanţul de aprovizionare.

Gigantul american al cărnii Tyson Foods a anunţat închiderea temporară a unor abatoare, iar concurentul său JBS USA a declarat închiderea unui abator în care se sacrificau zilnic 20.000 de porci în Minnesota, şi apoi a unui alt abator de bovine în Colorado.

Sindicatul salariaților din sectorul agro-alimentar american UFCW a cerut ca ordinul prezidenţial să fie însoţit de măsuri pentru sporirea numărului de testări pentru COVID-19 şi pentru distanţarea socială în fabrici.

"Realitatea este că aceşti lucrători îşi pun viaţa în pericol în fiecare zi pentru a asigura hrană ţării noastre în timpul acestei epidemii", a subliniat preşedintele sindicatului, Marc Perrone.

Circa 20 de angajaţi din acest sector economic au murit de coronavirus şi alţi peste 5.000 au fost confirmați cu virusul Covid-19. 

×
Subiecte în articol: sua trump coronavirus producatori de carne