x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EFECTUL DEZASTRUOS al dependenţei de sucuri acidulate. Ce a păţit un tânăr care consuma opt litri pe zi

EFECTUL DEZASTRUOS al dependenţei de sucuri acidulate. Ce a păţit un tânăr care consuma opt litri pe zi

06 Feb 2013   •   08:59
EFECTUL DEZASTRUOS al dependenţei de sucuri acidulate. Ce a păţit un tânăr care consuma opt litri pe zi
William Kennewell spune despre sine că e dovada vie al dezastrului pe care îl pot cauza sucurile răcoritoare consumate în exces asupra dinţilor şi asupra sănătăţii.

Timp de trei ani, tânărul australian a băut 8 litri de suc în fiecare zi, ajungând să fie complet dependent de sucuri. El a ignorat complet sfaturile dentiştilor, iar când a ajuns la ei era deja prea târziu:  dependenţa sa făcuse ca toţi dinţii să îi fie stricaţi şi să trebuiască să fie scoşi. La 25 de ani, Kennewell poartă proteză.

"Mi s-a spus că o persoană normală are în jur de 23 de dinţi, ori eu mai aveam numai 13 când am ajuns la doctor şi a fost nevoie să îi scoată pe toţi", îşi aminteşte el, citat de news.com.au.

"A început pentru că nu mi-a plăcut niciodată apa şi, pentru că lucram în industria hotelieră, aveam acces tot timpul la Coca Cola", mai povesteşte William Kennewell.

Potrivit Daily Mail, bărbatul spune că astăzi se simte mult mai bine, pentru că nu mai este dependent şi spune că ar fi primul care ar susţine plasarea unui avertisment pe cutiile de suc.


×