x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectul Trump, SUA ar putea să se confrunte cu secesiunea. California vrea CALEXIT

Efectul Trump, SUA ar putea să se confrunte cu secesiunea. California vrea CALEXIT

11 Noi 2016   •   13:08
Efectul Trump, SUA ar putea să se confrunte cu secesiunea. California vrea CALEXIT

Statul de Aur ar putea deveni Națiunea de Aur dacă referendumul pentru independență va trece. Impulsionat de economia puternică a Californiei și de populația numeroasă, așa numitul Calexit ar putea să prindă avânt după alegerile prezidențiale câștigate de Trump, relatează Huffingtonpost și RT.

California ar putea deveni o țară independentă în 2019 atunci când oamenii vor fi chemați din nou la urnele de vot. Inițiatorii campaniei ”Da pentru Independența Californiei” cred că fiind parte din Statele Unite nu mai este în interesul lor și cred că ar fi mai bine pentru California să își emită propriile legi ale imigrației.

În timp ce multe alte state au cochetat cu secesiunea în trecut, de pildă Texas, potențialul Calexit are ceva unic, banii. Antreprenorul iraniano-american Shervin Pishevar este o voce care susține inițiativa. Marți, Pishevar a postat pe Twitter un mesaj în care spunea că dacă Trump câștigă, el va finanța o campanie legitimă pentru ca statul California să devină țară independentă.

Apelul său este susținut și de alții din Silicon Valley, Marc Hemenon, fost designer al Google și CEO la Design Inc., fondatorul Cheezburger, Ben Huh și fondatorul Path, Dave Morin.

×