x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egipt: Preşedintele islamist destituit va fi judecat pentru documente furnizate Qatarului

Egipt: Preşedintele islamist destituit va fi judecat pentru documente furnizate Qatarului

06 Sep 2014   •   16:35

Preşedintele egiptean destituit de armată Mohamed Morsi va fi judecat împreună cu 10 coacuzaţi pentru presupusa furnizare de 'documente ţinând de securitatea naţională' Qatarului, a anunţat sâmbătă procurorul general într-un comunicat citat de AFP.

Data deschiderii procesului nu a fost încă fixată. Fostul preşedinte islamist riscă deja pedeapsa cu moartea în mai multe procese şi, după ce a fost destituit şi arestat de militari în iulie 2013, susţinătorii săi au devenit ţinta unei represiuni sângeroase din partea autorităţilor ce a făcut peste 1.400 de morţi.

Morsi este acuzat 'de a fi furnizat secrete legate de securitatea naţională serviciilor de informaţii din Qatar şi responsabililor canalului de informaţii Qatarie Al-Jazeera (...) în schimbul unui milion de dolari' (aproximativ 772.000 de euro), potrivit comunicatului difuzat de biroul procurorului şi preluat de agenţia de presă Mena.

Relaţiile dintre Egipt şi Qatar s-au deteriorat după destituirea lui Morsi. Autorităţile egiptene denunţă susţinerea acordată de bogatul emirat confreriei Fraţii Musulmani, din care provine fostul preşedinte, în timp ce Doha condamnă frecvent represiunea vizându-i pe susţinătorii lui Morsi.

×