x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elemente-cheie din ancheta lui Robert Mueller ar putea fi dezvăluite în weekend

Elemente-cheie din ancheta lui Robert Mueller ar putea fi dezvăluite în weekend

23 Mar 2019   •   11:30
Elemente-cheie din ancheta lui Robert Mueller ar putea fi dezvăluite în weekend

Procurorul special Robert Mueller a remis vineri raportul său de anchetă asupra suspiciunilor de înţelegere secretă între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016, iar ministrul justiţiei ar putea dezvălui în acest weekend esenţa acestuia, relatează AFP. 

Bill Barr, procuror general SUA, şi-a exprimat speranţa să livreze "principalele concluzii" al acestui raport de anchetă foarte aşteptat membrilor comisiilor juridice ale Congresului "chiar în acest weekend", a afirmat el într-un mesaj adresat parlamentarilor. 

La rândul său, Casa Albă a afirmat că "nu a primit raportul procurorului special" şi nici nu a fost "informată despre conţinutul acestuia". 

"Următoarele etape ţin de resortul procurorului general al SUA (Bill) Barr şi ne exprimăm nerăbdarea ca procesul să îşi continue cursul", a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Sarah Sanders. 

Democraţii din Congres au făcut cunoscut sunt pregătiţi să acţioneze guvernul în justiţie pentru a se asigura că acest raport ultrasensibil, care loveşte în centrul puterii SUA, va fi accesibil tuturor americanilor. 

Chiar dacă Robert Mueller nu aduce dovezi despre o înţelegere între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, observatorii sunt de părere că l-ar putea acuza pe omul de afaceri republican că a încercat să obstrucţioneze ancheta, din cauza presiunilor verbale pe care le-a exercitat asupra fostului procuror general al SUA Jeff Sessions şi a adjunctului acestuia, Rod Rosenstein, sau destituindu-l, în mai 2017, pe fostul director al FBI James Comey. 

Vineri, într-un interviu acordat canalului Fox, Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că se aşteaptă să fie acuzat de obstrucţionarea justiţiei. 

Preşedintele american repetă constant că nu a existat nicio "înţelegere secretă" şi denunţă de doi ani o "vânătoare de vrăjitoare". 

Fost director al FBI sub preşedinţii George W. Bush (republican) şi Barack Obama (democrat), Robert Mueller a fost numit în mai 2017 ca "procuror special" de către Departamentul de Justiţie pentru a garanta independenţa investigaţiilor în acest dosar ultrasensibil.

AGERPRES

×