x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elicopter ucrainean, doborât de rebeli la Slaviansk: 13 soldaţi şi un general şi-au pierdut viaţa

Elicopter ucrainean, doborât de rebeli la Slaviansk: 13 soldaţi şi un general şi-au pierdut viaţa

29 Mai 2014   •   14:27
Elicopter ucrainean, doborât de rebeli la Slaviansk: 13 soldaţi şi un general şi-au pierdut viaţa

Cel puţin 13 soldaţi şi un general ucrainean şi-au pierdut viaţa joi, când elicopterul la bordul căruia se aflau a fost doborât de către rebeli la Slaviansk, bastion al separatiştilor proruşi înarmaţi, a declarat preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov, potrivit EFE, citată de Agerpres. "Astăzi am primit informaţii direct din Slaviansk că teroriştii au doborât un elicopter al nostru care transporta soldaţi pentru rotaţie. Paisprezece militari au murit, printre care şi generalul Kulciţki", a declarat Turcinov.

Agenţia RIA Novosti relatase anterior că două elicoptere militare au fost doborâte de rebeli la Slaviansk (est), unde trupele guvernamentale ucrainene au lansat în cursul dimineţii o ofensivă majoră, cu utilizarea aviaţiei de atac şi a artileriei, împotriva separatiştilor proruşi înarmaţi.

Un aparat de zbor a căzut în perimetrul satului Cervonnîi Molociar, celălalt - în apropiere de satul Andreevka de lângă Slaviansk. Detalii ale incidentului sunt încă necunoscute, potrivit agenţiei de presă menţionate, care citează martori.

×