x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EPIDEMIA EBOLA. Australia şi-a închis graniţele pentru cetăţenii din Sierra Leone, Liberia şi Guineea

EPIDEMIA EBOLA. Australia şi-a închis graniţele pentru cetăţenii din Sierra Leone, Liberia şi Guineea

29 Oct 2014   •   10:06
EPIDEMIA EBOLA. Australia şi-a închis graniţele pentru cetăţenii din Sierra Leone, Liberia şi Guineea

Australia a devenit marţi prima ţară dezvoltată care şi-a închis graniţele pentru cetăţenii din ţările vest-africane cel mai grav afectate de epidemia de Ebola. Autorităţile acestor state consideră că măsura îi stigmatizează pe oamenii sănătoşi şi va face mai dificilă lupta împotriva bolii, informează Reuters, citată de Agerpres. Interdicţia acordării de vize pentru cetăţenii din Sierra Leone, Liberia şi Guineea a urmat după ce armata americană şi-a plasat în carantină soldaţii întorşi din misiunea de combatere a epidemiei de Ebola, iar unele state americane i-au izolat pe cei care au lucrat voluntar în aceste ţări.

Australia a anunţat şi luni o serie de măsuri ce vizează suspendarea imigraţiei provenite din ţări din Africa de Vest afectate de epidemia de Ebola, în scopul de a împiedica răspândirea virusului pe teritoriul său. Ministrul australian al imigraţiei, Scott Morrisson, a declarat în parlament că guvernul 'îşi suspendă provizoriu programul privind imigraţia, inclusiv programul său umanitar, din ţările în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu virusul Ebola'.

Australia nu a înregistrat niciun caz de Ebola în ciuda unui număr mare de suspiciuni, iar premierul conservator Tony Abbott a rezistat până acum solicitărilor repetate de a trimite personal medical pentru a ajuta la înlăturarea focarului
pe teren.

Un specialist de la Institutul de boli infecţioase şi biosecuritate Marie Bashir din Sydney a declarat că interdicţia de călătorie nu este de natură să protejeze ţara de Ebola, deoarece are un impact negativ asupra populaţiei prin crearea unui climat de panică.

Naţiunile Unite au declarat că astfel de măsuri ar putea descuraja munca vitală de acordare de ajutor, făcând mai grea oprirea răspândirii virusului ucigaş.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat marţi, la sediul Uniunii Africane (UA), la Addis Abeba, că lupta contra Ebola este una îndelungată şi că propagarea virusului a continuat să depăşească amploarea mobilizării comunităţii internaţionale. Epidemia a făcut 5.000 de morţi în Africa de Vest, de la începutul anului.

×
Subiecte în articol: ebola