x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Epidemie fără precedent cu virusul Ebola. 70 de morţi în Guineea. Două cazuri confirmate şi în Liberia

Epidemie fără precedent cu virusul Ebola. 70 de morţi în Guineea. Două cazuri confirmate şi în Liberia

31 Mar 2014   •   19:28
Epidemie fără precedent cu virusul Ebola. 70 de morţi în Guineea. Două cazuri confirmate şi în Liberia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat că 70 de persoane din statul african Guineea au murit după ce au luat virusul Ebola, iar acum boala s-a răspândit în statul învecinat Liberia.

Organizaţia Medecins Sans Frontieres spune că este vorba de o epidemie fără precedent, dat fiind că nu sunt cazuri izolate într-un anumit spaţiu, virusul apărând în regiuni destul de îndepărtate una de alta.

Potrivit Reuters, alte 11 cazuri de infecţie din Liberia şi Sierra Leone, care au graniţă cu Guineea, sunt suspectate a fi cauzate de virusul Ebola.

Primele cazuri din Guineea au fost raportate pe 23 martie, în sud-estul ţării. Virusul s-a răspândit apoi în capitala Conakry. Potrivit ministrului Sănătăţii din această ţară, 70 de persoane din 111 infectate au murit, dând o rată a mortalităţii de 63%.

Virusul pare să se fi răspândit în Liberia acum mai mult de o săptămână. O femeie de 35 de ani de aici, care a murit pe 21 martie, a fost testată pozitiv cu Ebola.

Senegal şi-a închis graniţa cu Guineea sâmbăta trecută şi a închis toate pieţele din apropierea graniţei.

Virusul Ebola se transmite în special prin contactul cu lichidele infectate secretate de corpul bolnavului. Boala este foarte contagioasă. 68% dintre toate cazurile de infectare cu Ebola cunoscute până în prezent s-au soldat cu moartea persoanei infectate. Este vorba de peste 1.500 de oameni decedaţi din 1976, când boala a apărut pentru prima dată la oameni şi până acum. 

×
Subiecte în articol: ebola