x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan va face o vizită în Marea Britanie

Erdogan va face o vizită în Marea Britanie

09 Mai 2018   •   20:16
Erdogan va face o vizită în Marea Britanie

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, aflat în prezent în campanie pentru alegerile din iunie, va efectua pe 15 mai o vizită în Regatul Unit, unde se va întâlni cu premierul Theresa May, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al şefei guvernului britanic, relatează AFP. 

Această vizită va reprezenta ''o ocazie pentru Regatul Unit şi pentru Turcia de a pune în valoare relaţiile noastre bilaterale strânse şi de a avea discuţii importante pe teme de interes comun'', a declarat purtătorul de cuvânt. 

Vizita are loc cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale şi legislative anticipate din 24 iunie din Turcia. Erdogan domină scena politică turcă de 15 ani şi intenţionează să rămână mai departe la putere după scrutin, care va marca trecerea la un sistem prezidenţial cu un şef de stat cu puteri lărgite. 

După deplasarea sa în Regatul Unit, Erdogan va participa la un miting electoral pe 20 mai, la Sarajevo, pentru diaspora turcă din Europa, unde mai multe ţări au interzis astfel de adunări. 

Theresa May a fost în Turcia în ianuarie 2017, în cadrul unei vizite destinate impulsionării relaţiilor comerciale turco-britanice în perspectiva Brexit-ului. Cu această ocazie, ea a anunţat crearea unui grup de lucru turco-britanic. 

De la decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, survenită la referendumul din iunie 2016, Londra şi-a înmulţit contactele diplomatice pentru a pregăti acordurile comerciale care le vor înlocui pe cele ale UE.

AGERPRES

×