x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Este un MISTER!". O specie declarată DISPĂRUTĂ, fotografiată pentru pentru prima dată în sudul Oceanului Atlantic

"Este un MISTER!". O specie declarată DISPĂRUTĂ, fotografiată pentru pentru prima dată în sudul Oceanului Atlantic

16 Mai 2013   •   09:42
"Este un MISTER!". O specie declarată DISPĂRUTĂ, fotografiată pentru pentru prima dată în sudul Oceanului Atlantic

Balena gri a fost surprinsă pentru prima dată în emisfera sudică, în Namibia. Acest mamifer a mai fost văzut o singură dată, în 2010, lângă coastele Spaniei şi Israelului, scrie Grind TV.

Cele două animale observate până acum au intrat probabil în Oceanul Atlantic prin Pasajul Nord-vest, (face legatura intre Oceanul Pacific si Oceanul Altantic, prin Oceanul Arctic), care a fost temporar deblocat de gheţari.

În trecut, balenele gri erau o prezenţă comuna în Atlanticul de Nord, dar au fost declarate dispărute cu sute de ani în urmă.

Exemplarul din Namibia a fost fotografiat de Albatross Task Force and Walvis Bay Strandings Network, iar specialiştii susţin că nu este cel observat în anul 2010.

"Este un mister. Nu ştim cum balena a ajuns atât de departe de locul unde ar trebui să fie", a declarat Alisa Schulman-Janiger, cercetător la American Cetacean Society.

În prezent, există doua populaţii de balene gri: 22.000 de exemplare în estul Pacificului şi alte 130 în vestul Pacificului.

"Întrebarea care se pune este 'Care este originea acestei balene?'", se întreabă John Paterson.

Schulman-Janiger, care conduce Proiectul "ACS-LA Gray Whale Census and Behavior" spune că balena a traversat Pasajul Nord-Vest.

Mai multe fotografii AICI


×