x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evadare dramatică dintr-o închisoare din Peru

Evadare dramatică dintr-o închisoare din Peru

14 Feb 2018   •   12:03
Evadare dramatică dintr-o închisoare din Peru

Un deţinut care a planificat o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Peru, prin schimbarea locului cu fratele său geamăn venit să-l viziteze, a fost recapturat, scrie The Guardian.

Arestarea lui Alexander Jheferson Delgado Herrera a marcat sfârşitul a peste un an în care acesta a fugit de autorităţi. Alexander Herrera îşi ispăşea o pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru abuz sexual faţă de un minor şi jaf, când fratele său geamăn, Giancarlo, a venit să-l viziteze în ianuarie, anul trecut.

Alexander Delgado Herrera l-a drogat pe fratele său, Giancarlo, şi s-a schimbat în hainele lui înainte să iasă din închisoare, potrivit BBC. Nefiind sigur în legătură cu ce s-a întâmplat, Giancarlo a fost, iniţial, anchetat de poliţişti pentru complicitate, însă, ulterior, judecătorii au renunţat la acuzaţii, notează El Pais.

“Astăzi a fost recapturat un violator care pe data de 10 ianuarie 2017 a fugit din Piedras Gordas unde a fost înlocuit de fratele său”, a spus ministrul de interne într-o declaraţie. “Această rudă se afla în detenţie în locul său, dar astăzi Delgado Herrera a fost arestat”.

Autorităţile l-au monitorizat pe Delgado Herrera pentru mai multe luni şi l-au localizat în faţa unei clădiri din districtul Callao, potrivit ministrului. Acesta a încercat să scape când a văzut agenţii de la Poliţia Naţională din Peru, dar a fost capturat.

Delgado Herrera a afirmat că a făcut acest plan dramatic de evadare pentru că voia să-şi vadă mama, scrie publicaţia locală Diaro Correo.

 

 

×