x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Evanghelia Pierdută", descoperită la British Museum: Isus, însurat cu Maria Magdalena, cu care a avut doi copii

"Evanghelia Pierdută", descoperită la British Museum: Isus, însurat cu Maria Magdalena, cu care a avut doi copii

09 Noi 2014   •   21:56
"Evanghelia Pierdută", descoperită la British Museum: Isus, însurat cu Maria Magdalena, cu care a avut doi copii
Sursa foto: © Alamy

Se apropie Crăciunul, și a devenit un obicei ca în aproprierea unei mari sărbători creștine să se facă dezvăluiri despre noi scripturi descoperite, în fapt noi proiecții prin care este atacată esența credinței creștine.

De această dată este vorba de un manuscris antic syriac, care zăcea prin arhivele British Museum, o traducere a unui manuscris mai vechi, scris în greaca veche, datând din secolul VI.

Profesorul de istorie a religiilor Barrie Wilson istoricul Simcha Jacobovici au studiat și tradus manuscrisul vechi de 1450 de ani, urmează să prezinte miercuri, într-o conferință de presă, rezultatul cercetării lor asupra textului, pe care l-au numit "Evanghelia Pierdută".

Cei doi spun că traducerea textului le-a relevat faptul că Isus s-a căsătorit cu Maria Magdalena, cu care a avut doi copii. De asemenea, spun cei doi, în primele texte creștine, Fecioara Maria nu era mama lui Isus, ci soția lui, Maria Magdalena.
Cartea mai dezvăluie și legăturile lui Isus cu importante personaje politice din Imperiul Roman, cum ar fi Împăratul Tiberius sau "cel mai bun prieten al său, soldatul roman Sejanus".

Mai multe amănunte despre cercetare vor fi publicate miercuri, când va fi dezvăluit și numele celor doi copii ai lui Isus cu Maria Magdalena.

Biserica Anglicană a comentat informația spunând că această Evanghelie Pierdută are mai mult de a face cu opera lui Dan Brown decât cu Evangheliile lui Marcu, Luca sau Matei.

De ce-ar fi documentul găsit în bibliotecile British Museum mai veridic decât altele, nu se spune. Tot mai multe "descoperiri" de aceeași natură vor continua să apară, până se va înțelege în cele din urmă că creștinismul este  un mod de viață, de moralitate și de înțelegere și empatie cu Universul, care nu mai are legătură cu niciun fapt istoric, real sau ipotetic. 


Citiți și:
■ Cât o costă pe o mamă a trei copii SEXUL ORAL cu un coleg de-al fiului său (VIDEO)

■ Ăsta da BĂRBAT! Între IUBITĂ și CÂȚEA, pentru restul vieții, a ales ANIMALUL MAI BUN! (VIDEO)
 
■ DRAMATIC. Provocat de prieteni, se aruncă în ocean când un RECHIN dă târcoale barcii. Ce a urmat e greu de privit (VIDEO)


■ VIDEO 18+. Mădălina Ghenea, scene FIERBINȚI de SEX în serialul Familia Borgia

×