"Încercăm să aflăm ce s-a întâmplat în subteran. Toată conducerea încearcă să afle ce s-a întâmplat şi când vom şti, vom putea publica un comunicat de presă", a declarat compania minieră din Wellington, unde îşi are sediul.
Echipele de intervenţie cred că minerii au rămas blocaţi în subteran şi fac eforturi mari ca să-i găsească în viaţă. Şansele lor de suprevieţuire scad însă odată cu trecerea timpului.
"Nu sunt veşti bune", a declarat primarul localităţii, Tony Kokshoorn, după ce iniţial anunţase că dispăruseră între 25 şi 30 de mineri.
Deocamdată, cauza deflagraţiei nu este cunoscută.
Ministrul neo-zeelandez al Minelor, Gerry Browlee, a anunţat că Guvernul va face tot posibilul pentru salvarea minerilor, explicând că mina este solidă şi are un sistem de ventilaţie eficient. Mina este deţinută de compania New Zealand Oil and Gas şi de grupurile indiene Gujarat NRE Coke şi Saurashtra Fuels Private.
Accidentul s-a produs după închiderea Bursei din Wellington. Însă la Bursa australiană, valoarea acţiunilor Pike River Coal a scăzut cu 14 la sută.
În 1896, o explozie în mina neo-zeelandeză Brunner s-a soldat cu moartea a 65 de mineri, acesta fiind cel mai grav accident din istoria ţării.
Pe 13 octombrie, în Chile, 33 de mineri au fost scoşi din subteran după mai mult de două luni.
Citește pe Antena3.ro