x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie la ambasada Elveţiei din Atena

Explozie la ambasada Elveţiei din Atena

02 Noi 2010   •   00:00
Explozie la ambasada Elveţiei din Atena

Poliţia din Grecia a descoperit, în această după-amiază, cinci colete-capcană adresate ambasadelor Elveţiei, Bulgariei, Rusiei, Germaniei şi statului Chile. Un dispozitiv, care era adresat ambasadei Elveţiei, a explodat fără a provoca victime.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, angajaţii ambasadei Elveţiei aruncaseră în curte coletul suspect, anunţă AFP, citată de Mediafax. Celelalte patru pachete au fost neutralizate de specialiştii pirotehnici.

Incidentele intervin după arestarea a doi tineri, dintre care unul suspectat că ar face parte dintr-o mişcare anarhistă, acuzaţi că au trimis colete-capcană preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy, şi ambasadelor Mexicului, Olandei şi Belgiei.

Unul dintre pachete a explodat în sediul unei agenţii de curierat, rănind uşor o angajată.

Tot marţi, un avion de pasageri al companiei Lufthansa care zbura pe ruta Frankfurt (Germania) - Tel Aviv (Israel) a fost nevoit să efectueze o escală neprevăzută la Atena, în urma descoperirii unei sticle suspecte.

Căpitanul aeronavei a decis să aterizeze la Atena, iar sticla suspectă, care nu aparţinea nici unuia dintre pasageri, a fost predată autorităţilor. După incident, aeronava şi-a continuat cursa şi a aterizat în siguranţă pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

Incidentele intervin într-un context social tensionat în Grecia, cu câteva zile înainte de alegeri locale cruciale pentru Guvernul socialist aflat la putere.


×
Subiecte în articol: externe