x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exporturile de aur ale Peru către India, pe cale să atingă un nivel record

Exporturile de aur ale Peru către India, pe cale să atingă un nivel record

de Redacția Jurnalul    |    25 Aug 2024   •   06:40
Exporturile de aur ale Peru către India, pe cale să atingă un nivel record

Exporturile de aur ale Peru către India vor crește cu 36% față de anul trecut, ajungând la un nivel record de 3 miliarde de dolari în 2024, datorită creșterii cererii din partea celui de-al doilea mare consumator mondial, a declarat un înalt oficial guvernamental citat de Reuters.

Importurile de aur ale Indiei din Peru în prima jumătate a anului 2024 au crescut cu 81% față de anul trecut, ajungând la 1,47 miliarde de dolari, a declarat Javier Manuel Paulinich Velarde, ambasadorul peruvian în India, la India Gold Conference.

În 2023, India a devenit al doilea cel mai mare cumpărător de aur din Peru și ar trebui să investească în noi proiecte de exploatare a aurului în țara sud-americană, având în vedere creșterea cererii pentru acest metal.

India își satisface cea mai mare parte a cererii de aur prin importuri.

În timp ce China, Canada, Mexic și SUA investesc în sectorul minier din Peru, India nu a investit încă, deși este unul dintre principalii cumpărători de aur, a declarat Velarde.

„În prezent, avem șase proiecte aurifere majore în faza de investiții, cu o investiție totală de 7 miliarde de dolari”, a spus el.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: exporturi aur peru india nivel record