x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/INFO - 1 septembrie 2004

EXTERNE/INFO - 1 septembrie 2004

01 Sep 2004   •   00:00
VINA AL-QAEDA. Presedintele rus Vladimir Putin a pus atentatul asupra celor doua avioane prabusite saptamana trecuta pe seama gruparii teroriste Al-Qaeda. "Acest lucru confirma faptul ca anumite forte ce actioneaza in Cecenia au legaturi cu terorismul international", a spus Putin intr-o conferinta de presa la resedinta sa de vacanta de la Soci. Conferinta a incheiat o serie de discutii trilaterale cu invitatii sai: presedintele francez Jacques Chirac si cancelarul german Gerhard Schröder. Autoritatile ruse au precizat ca intalnirea este neoficiala, nu exista o ordine de zi precisa si nu vor fi adoptate decizii. Cu toate acestea, se stie ca principalul subiect de discutii va fi situatia din Irak, mai ales ca toti cei trei lideri s-au opus de la inceput acestui conflict. (Irina Cristea)

EXECUTIE. O grupare islamista a executat ieri 12 ostatici nepalezi, transmite AFP, citand un anunt publicat pe Internet. Membrii guparii Ansar Al-Sunna, care are legaturi cu Al-Qaeda, ii rapisera pe nepalezi in data de 20 august. Comunicatul care anunta executia este insotit de imagini extrem de dure, care ii infatiseaza pe teroristi retezand gaturile nefericitilor ostatici. (Irina Cristea)

ATENTAT. Un dublu atentat a facut ieri cel putin 12 victime in orasul Beersheva, din sudul Israelului. Potrivit informatiilor furnizate de autoritati, citate de AFP, atentatul a fost dus la indeplinire de cel putin doi kamikaze, care s-au urcat in doua autobuze. Explozia a distrus aproape complet una dintre masini, in timp ce pompierii se straduiau din rasputeri sa stinga flacarile ce-o cuprinsesera pe a doua. La ora inchiderii editiei, atentatul inca nu fusese revendicat. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe