x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 21 septembrie 2004

EXTERNE/Info - 21 septembrie 2004

21 Sep 2004   •   00:00
KOSTUNITA ARE PROBLEME. Primul tur al alegerilor municipale din Serbia, organizat duminica, i-a scos invingatori pe reformatori si pe ultranationalisti. Potrivit agentiei AFP, rezultatele scrutinului l-au alarmat pe premierul Vojislav Kostunita, un nationalist moderat a carui pozitie a fost serios afectata dupa prezidentialele din iulie 2003. Partidul Democrat al reformatorului Boris Tadici a castigat 30% dintre preferintele electoratului. Locurile doi si trei au fost ocupate de ultranationalistii din Partidul Radical si de Partidul Democrat al Serbiei al lui Kostunita. (Anca Aldea)

BULGARII IL IUBESC PE REGE. Peste 8,4% dintre bulgari il vor pe generalul Boiko Borisov, actual secretar de stat in Ministerul de Interne, in functia de premier al Bulgariei. Potrivit unui sondaj de opinie citat de ziarul bulgar Standart, si fostul monarh Simeon Saxa de Coburg Gotha se afla intre preferintele de top ale concetatenilor sai, cu 5,5% dintre voturi. (Anca Aldea)

ZBORURI GRATUITE. Prima Doamna a Frantei, Bernadette Chirac, a beneficiat, in urma cu sase ani, de bilete de avion in valoare de 40.000 de euro. Asta pentru a calatori de la Paris la Brive si retur. Potrivit presei franceze, care citeaza un raport confidential recent, sotia presedintelui a calatorit gratuit cu avionul intre 1998 si 1999. Compania franceza Euralair a ajutat-o nu numai pe Bernadette, dar si pe "alte cateva personalitati din anturajul partidului presedintelui Chirac". (Anca Aldea)

UCIS IN BATAIE. Singurul suspect arestat sambata in cazul dublului atentat cu masina-capcana dejucat de FSB, la Moscova, a murit in urma loviturilor primite cel mai probabil in timpul interogatoriului. Aleksandr Puman a fost arestat sambata si a dezvaluit ca a primit 1.000 dolari pentru a amplasa doua masini-capcana pe bulevardul Kutuzov, traversat zilnic de coloana presedintelui Putin. Dupa interogatoriu, suspectul a decedat.

×
Subiecte în articol: externe