x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/INFO - 21 septembrie 2004

EXTERNE/INFO - 21 septembrie 2004

20 Sep 2004   •   00:00
BULGARIA CRITICA SUA. Sofia si Varsovia se opun planului american de mutare a contingentului condus de Polonia la Kerbala, in sudul Irakului. Potrivit presei sofiote, presedintele bulgar, Gheorghi Parvanov, considera ca aceasta este "o decizie politica incorecta" a SUA.

SADDAM - O LUNA PANA LA PROCES. "Procesul lui Saddam Hussein ar putea incepe in octombrie", a declarat premierul irakian, Iyad Allaui. Pana atunci, fostul presedinte nu inceteaza sa ne uimeasca. Recent, el s-a prezentat unor oficiali americani ca fiind liderul de necontestat al Irakului. In celula sa cu aer conditionat, amenajata intr-unul dintre fostele palate prezidentiale, Saddam citeste incontinuu Coranul si carti despre istoria glorioasa a arabilor. Asta dupa o portie buna de mancare americana.

TERORISTII MEDICI. Cel putin zece presupusi teroristi din Orientul Mijlociu si Asia au reusit sa intre in Marea Britanie cu acte false, dupa ce, initial, treceau prin Cehia cu ajutorul "unor membri Al-Qaeda". Potrivit publicatiei britanice News of the World, teroristii s-au angajat, pe baza unor scrisori de referinta false, la spitale si centre medicale din Marea Britanie. Scrisorile erau insotite de o diploma in medicina, "remisa de o prestigioasa universitate din Cehia" contra valorii de 3.000 de euro. Iar pasaportul fals al beneficiarului, obtinut tot de la cehi, costa cam 500 de euro.

×
Subiecte în articol: externe