x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 23 septembrie 2004

EXTERNE/Info - 23 septembrie 2004

23 Sep 2004   •   00:00
DIPLOMATI DATORI... LA PARCARE. Nu mai putin de 200.000 de euro. Atat le datoreaza companiilor care administreaza parcarile din Budapesta diplomati din peste 70 de misiuni acreditate in capitala Ungariei. "Imunitatea diplomatica nu include si parcarea ilegala", a atras atentia purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe de la Budapesta, Viktor Polgar. Potrivit Mediafax, cea mai ridicata datorie din partea unui singur client depaseste 18.000 de euro.

BESLANUL INCA ISI CAUTA MORTII. Un numar de 400 de persoane dintre cele luate ostatice de teroristi in scoala mortii de la Beslan, Osetia de Nord, inca nu sunt de gasit. Despre cei dati disparuti nimeni nu crede ca mai sunt in viata. Potrivit BBC, profesorii scolii asediate au o pagina de Internet pe care au postat numele celor care au fost prizonieri ai teroristilor. In total sunt 1.338, fata de 1.156, numar avansat de autoritati. Aceleasi autoritati care sustin ca in tragedia de la Beslan au pierit 338 de suflete, majoritatea copii.

IMPOTRIVA IMIGRANTILOR. Liderul conservator britanic, Michael Howard, el insusi fiul unui imigrant roman din Maramures, si-a pus in gand sa ceara limitarea numarului de imigranti carora li se permite sa intre in marea Britanie. Howard are si un plan in vederea ingreunarii procesului de obtinere a statutului de rezident permanent in Marea Britanie.

BATJOCORITI DE TRANSNISTRENI. Directia de invatamant de la Tiraspol ii inscrie fortat pe elevii Liceului romanesc "Lucian Blaga", devastat de militienii lui Smirnov la 15 iulie, la alte scoli din oras si ii obliga sa repete anul din cauza diferentelor de programa scolara. Potrivit Mediafax, parintii copiilor au fost vizitati de directorii scolilor din Tiraspol care le-au dat vestea. Scolile la care au fost inregistrati cu de-a sila sunt cu predare in grafia chirilica.

Grupaj realizat de Lavinia Tudoran

×
Subiecte în articol: externe