x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 3 septembrie 2004

EXTERNE/Info - 3 septembrie 2004

03 Sep 2004   •   00:00
CEAUSESCU, BUCURIA FILATELISTILOR. Serviciul postal american va pune in practica un program in cadrul caruia timbrele vor fi imprimate cu imaginile unor personalitati negative, printre care si Nicolae Ceausescu, transmite Mediafax. Fostul dictator va avea un loc special in clasoarele filatelistilor, alaturi de Monica Lewinsky, de asasinul fostului presedinte american J.F. Kennedy sau de mafiotul Sammy "The Bull" Gravano.

AVOCAT CU FORTA. Magistratii care il judeca la Haga pe fostul presedinte iugoslav, Slobodan Milosevici, au decis ca acesta va avea parte de un avocat, cu sau fara voia lui. Ei invoca rezultatul celor mai recente analize medicale la care a fost supus Milosevici si care arata ca fostul lider de la Belgrad nu se mai poate reprezenta singur. Judecatorii spera ca, o data ce va avea un avocat, Milosevici nu va mai putea tergiversa procesul. Pana acum, el a avut parte de nenumarate amanari din cauza problemelor de sanatate.

"LEGEA VALULUI". Scolile din Franta (foto) au pus in aplicare, incepand de ieri, legea privind interzicerea accesului la cursuri al elevilor care poarta insemne religioase considerate ostentative. Intrarea in vigoare a controversatului act normativ are loc chiar in prima zi a noului an scolar din Franta. Mai mult, momentul coincide cu expirarea ultimatumului dat Guvernului francez de o grupare islamista din Irak. Rebelii tin ostatici doi jurnalisti francezi si au amenintat ca ii omoara daca Franta nu renunta la asa-numita "lege a valului".

×
Subiecte în articol: externe