x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/INFO - 31 august 2004

EXTERNE/INFO - 31 august 2004

31 Aug 2004   •   00:00
NATO IN IRAK. Alianta Nord-Atlantica nu a detaliat inca planul pe care il are pentru antrenarea fortelor de securitate din Irak, dar luna aceasta a trimis la Bagdad 40 de militari NATO. Jumatate din acestia sunt americani, restul, romani, bulgari, polonezi, ungari, britanici, italieni si norvegieni. Potrivit presei americane, cei 40 de "trimisi" ai NATO ii invata pe sefii armatei si politiei irakiene cum sa mentina fortele unite si sa preintampine dezertarile. (L.T.)

OMUL LUI PUTIN, PRESEDINTE. Candidatul sustinut de Kremlin, Alu Alhanov, a castigat alegerile prezidentiale din Cecenia. Potrivit anuntului oficial al Comisiei Electorale, Alhanov a obtinut victoria din primul tur de scrutin, cu 73,48% din voturi. Ceilalti sase candidati, toti de factura pro-rusa, au obtinut scoruri nesemnificative, doar unul dintre ei reusind sa treaca de pragul de 5%. (I.C.)

"DULCELE" LUKASENKO. Cu ocazia implinirii a 50 de ani, presedintele belarus, Aleksandr Lukasenko, a primit cadouri care mai de care mai pompoase. Cofetarii de la Minsk au creat ciocolata prezidentiala, lunga de jumatate de metru si grea de cinci kilograme, dar in editie limitata, de doar 50 de bucati, scrie agentia Rusia la zi. E drept, putini si-ar fi putut-o permite, avand in vedere ca doar ambalajul unei tablete costa 50 de dolari. (L.T.)

×
Subiecte în articol: externe