x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 1 iunie 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 1 iunie 2004

01 Iun 2004   •   00:00

Cheney ajuta iar Halliburton

Vicepresedintele american Dick Cheney este acuzat de implicare directa in obtinerea, de catre compania Halliburton, a unui contract in Irak, de cateva miliarde de dolari. Fost director al Halliburton, Cheney sustine ca nu poate influenta contractele atribuite de administratie sau de armata, insa revista Time a obtinut un mesaj electronic, in care Cheney este prezentat drept "coordonatorul" actiunilor de atribuire a contractului irakian. (Ana Ilie)

S-a pierdut lista informatorilor

Biroul Federal de Investigatii (FBI) e in stare de alerta, dupa ce un agent a pierdut un laptop in care erau pastrate detalii despre informatori. Este vorba despre 100 de investigatii asupra retelelor de trafic de droguri. Desi nu sunt salvate numele reale ale informatorilor, detaliile stocate in calculator i-ar putea conduce pe traficanti la cei care coopereaza cu autoritatile. (Ana Ilie)

150.000 $ pentru atentate

Procesul celor 69 de turci implicati in atacurile sangeroase din noiembrie 2003, de la Istanbul, a inceput ieri. Atacurile au fost comandate de Al-Qaeda, care ar fi platit doar 150.000 de dolari pentru ele. Teroristii au vizat doua sinagogi, o banca britanica si consulatul general al Marii Britanii, facand 63 de morti si aproape 750 de raniti. (Ana Ilie)
×
Subiecte în articol: externe