x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 3 iunie 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 3 iunie 2004

03 Iun 2004   •   00:00

Trupele aliate se retrag in doi ani

Noul proiect de rezolutie modificat al Statelor Unite si Marii Britanii privind Irakul prevede retragerea trupelor din zona de conflict pana in ianuarie 2006. Proiectul sustine totodata ca noul Cabinet interimar de la Bagdad va detine controlul asupra armatei si politiei irakiene. Documentul insista, explicit, pe rolul suveran al Guvernului irakian interimar si pe dreptul poporului irakian de a-si alege viitorul politic. (Anca Aldea)

SUA au transmisiile lui Chalabi catre Iran

Liderul Congresului National Irakian (CNI), Ahmad Chalabi, acuzat ca vinde secrete de stat Iranului, a informat Teheranul ca cineva i-a spart codul de transmitere a informatiilor. Astfel, noteaza ziarul New York Times, autoritatile americane au descoperit ca protejatul lor de la Bagdad si-a tradat aliatii. El l-a informat, in urma cu sase saptamani, pe seful birouluiu serviciilor secrete iraniene din Bagdad ca Washingtonul intercepteaza comunicatiile codate ale serviciilor secrete iraniene. (Anca Aldea)

Printul Charles are liber la casatorie

Fostul episcop de Canterburry, lordul Carey, sprijina nunta printului Charles cu iubita sa, Camilla Parker Bowles. "Mariajul intre ei este un lucru natural. Charles este mostenitorul tronului si o iubeste pe Camila", a declarat lordul Carey. Prelatul a amintit ca, incepand cu 2003, Biserica Anglicana permite, in anumite conditii, casatoria religioasa intre persoane care au trecut printr-un divort. (Anca Aldea)
×
Subiecte în articol: externe