x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 5 august 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 5 august 2004

05 Aug 2004   •   00:00
NATO IN IRAK. In urma cererii primite din partea guvernului interimar irakian, condus de Iyad Allawi, si a unei intense activitati diplomatice americane, NATO a decis sa trimita un contingent de 40 de militari in Irak, cu scopul de a antrena fortele de securitate locale. Este o solutie de compromis, dupa disputa iscata intre Washington si Paris cu privire la legatura, dupa unii, prea stransa, dintre misiunea NATO si forta multinationala din Irak, condusa de SUA. (Ana Ilie)

TORTURA DE "AMUZAMENT". Noi acuzatii sunt aduse militarilor americani si britanici de catre trei englezi care au fost inchisi la Guantanamo timp de doi ani. Ei au marturisit ca erau amenintati cu pistolul, incatusati si obligati sa pozeze dezbracati. Aceste capete de acuzare ii sunt imputate si militarului american de la inchisoarea Abu Ghraib, din Bagdad, Lynndie England, care a declarat ieri in fata Curtii Martiale ca i s-a ordonat sa pozeze detinuti goi si ca a facut-o "doar pentru amuzament". (Maria Toader)

AL-QAEDA VS SUA. Liderul Al-Qaeda din Irak, Abu Musab al-Zarqawi, a incercat recent sa ia legatura cu seful retelei, Ossama ben Laden. Potrivit CNN, Zarqawi vrea sa-i transmita lui Ben Laden planurile sale impotriva americanilor. Administratia SUA se teme ca Al-Qaeda va ataca din nou in septembrie. Masurile de securitate au fost sporite in toata America. (Dana Ciuraru)

×
Subiecte în articol: externe