x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FACEBOOK a expus accidental numerele de telefon şi adresele de e-mail a 6 milioane de utilizatori

FACEBOOK a expus accidental numerele de telefon şi adresele de e-mail a 6 milioane de utilizatori

22 Iun 2013   •   14:19
FACEBOOK a expus accidental numerele de telefon şi adresele de e-mail a 6 milioane de utilizatori

Facebook a expus accidental numerele de telefon şi adresele de e-mail ale unui număr de 6 milioane de utilizatori ai reţelei de socializare, informaţiile putând fi accesate de persoane neautorizate de-a lungul anului trecut, a anunţat vineri compania. Facebook a spus că scurgerile de informaţii au început în 2012 din cauza unei probleme tehnice apărute în uriaşa sa arhivă de contacte, care conţine informaţii personale colectate de la cei 1,1 miliarde de utilizatori pe care reţeaua de socializare îi are la nivel mondial, potrivit nytimes.com, citat de Mediafax. Din cauza acestei probleme, utilizatorii Facebook care descărcau date de contact despre persoanele pe care le aveau în lista lor de prieteni primeau şi informaţii adiţionale, la care nu ar fi trebuit să aibă acces.

Echipa de securitate a Facebook a fost alertată cu privire la această problemă săptămâna trecută şi a rezolvat-o în 24 de ore. Facebook nu a făcut publică această informaţie până vineri după-amiază, când a postat un mesaj explicativ pe blogul său oficial. Un purtător de cuvânt al Facebook a spus că întârzierea cu care au fost prezentate aceste probleme a fost cauzată de procedurile pe care reţeaua de socializare le urmează şi care prevăd că autorităţile şi utilizatorii afectaţi trebuie notificaţi înainte de anunţul public.

"Nu avem în prezent nicio dovadă că această problemă tehnică ar fi fost exploatată în mod necuvenit, nu am primit plângeri de la utilizatori şi nu am sesizat anomalii în folosirea instrumentelor de pe reţea care să sugereze infracţiuni", au mai spus oficialii Facebook.

Chiar dacă problemele tehnice au fost rezolvate, oficialii Facebook spun: "Suntem supăraţi şi jenaţi de ceea ce s-a întâmplat şi vom munci de două ori mai mult pentru a ne asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla".


×