x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook intră pe piaţa jocurilor de noroc online

Facebook intră pe piaţa jocurilor de noroc online

07 Aug 2012   •   14:43
Facebook intră pe piaţa jocurilor de noroc online

Facebook intra pe piata jocurilor de noroc odata cu lansarea in Marea Britanie a primei aplicatii care ofera utilizatorilor posibilitatea de a miza bani reali, potrivit cotidianului britanic Financial Times.

Incepand de marti, Facebook ofera utilizatorilor din Marea Britanie cu varsta de peste 18 ani oportunitatea de a juca bingo online sau jocuri mecanice online pentru premii in bani.

"Jocurile de noroc sunt foarte populare si bine reglementate in Marea Britanie. Pentru milioane de utilizatori de bingo este deja o activitate sociala, astfel ca are sens sa oferim si noi asa ceva", a afirmat Julien Codorniou, seful diviziei de jocuri a Facebook pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Investitorii speculeaza de mai mult timp asupra posibilitatii ca Facebook si alte site-uri de socializare sa introduca jocuri de noroc pentru cresterea veniturilor. Zynga, cel mai mare producator de jocuri partener Facebook, vrea sa lanseze in 2013 versiuni pe bani reali ale jocurilor de poker, bingo si jocuri mecanice.

Multe piete din afara Marii Britanii pot prezenta riscuri mari, intrucat reglementarile variaza considerabil de la o tara la alta. in SUA, de unde Fcebook obtine majoritatea veniturilor, piata pentru jocuri de noroc pe bani reali prin intemediul site-urilor de socializare este efectiv inchisa. Autoritatile de reglementare au inceput doar recent sa permita anumite tipuri de jocuri de noroc online, la nivel statal, iar provocarile tehnologice pentru a mentine operatiunile in limita legii sunt semnificative, potrivit Financial Times.

Lansarea aplicatiei pentru jocuri de noroc in Marea Britanie este un pas important, considera Clive Hawkswood, director general al Asociatiei Jocurilor de Noroc de la Distanta, o asociatie din Londra a operatorilor de jocuri online.

"Bingo este la extrema usoara a spectrului jocurilor de noroc, iar bingo online are de obicei si forumuri pentru discutii, astfel ca se potriveste perfect cu Facebook. Multi oameni s-au intrebat de ce nu au facut-o mai devreme, intrucat exista dificultati in monetizarea produsului, iar aceasta este una dintre caile de a aduce venituri", a spus Hawkswood.

Facebook lanseaza marti aplicatia "Bingo and Slots Friendzy" impreuna cu Gamesys, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri online din Marea Britanie.

"Suntem o platforma de distributie pentru Gamesys. Ei au jocurile, iar noi aducem jucatorii", a spus seful diviziei de jocuri a Facebook.

Reteaua de socializare discuta si cu alte companii de jocuri de noroc pentru a-si extinde oferta, care ar putea include jocuri de casino precum blackjack si ruleta, insa nu a fost stabilit "nimic concret", a adaugat el.

×
Subiecte în articol: facebook jocuri de noroc online