x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fără vize în Taiwan

Fără vize în Taiwan

11 Noi 2010   •   00:00

Parlamentul European a aprobat eliminarea vizelor pentru taiwanezii care vor să călătorească în UE, iar Taiwanul a luat aceeaşi măsură pentru cetăţenii ultimelor trei state europene care mai aveau nevoie de vize (Cipru, Bulgaria, România), se arată într-un comunicat PE.



Parlamentul European a aprobat joi, cu 559 de voturi pentru, 40 împotrivă şi 13 abţineri, măsura eliminării vizelor pentru Taiwan. Decizia PE are nevoie de aprobarea Consiliului de Miniştri. Noile prevederi ar putea intra în vigoare până la sfârşitul anului 2010 sau începutul anului 2011.

Raportorul PE Agustin Diaz de Mera (Spania, Grupul Partidului Popular European) a anunţat, înainte de votul europarlamentarilor, că autorităţile taiwaneze au anulat la rândul lor necesitatea obţinerii unei vize pentru cetăţenii ultimelor trei state membre UE care mai erau supuse acestor condiţionări: Cipru, Bulgaria şi România.

Potrivit raportorului PE, "liberalizarea regimului de vize pentru Taiwan va promova dezvoltarea relaţiilor comerciale", în condiţiile în care UE a "aprobat deja această măsură pentru alte state şi entităţi din aceeaşi zonă geografică şi aflate la un nivel similar de dezvoltare economică, precum Hong Kong, Macao, Japonia, Coreea de Sud şi Singapore".

×
Subiecte în articol: externe