x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FBI: Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic asupra studiourilor Sony

FBI: Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic asupra studiourilor Sony

de Agerpres    |    19 Dec 2014   •   18:18

Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic major asupra studiourilor cinematografice Sony de la sfârşitul lunii noiembrie, a anunţat vineri FBI într-un comunicat, transmite AFP.

"FBI are suficiente probe pentru a concluziona că guvernul nord-coreean este responsabil de aceste acţiuni", a scris Poliţia Federală americană. Atacul asupra Sony 'este un gest inacceptabil pentru un stat', a adăugat FBI.

Poliţia Federală s-a declarat de asemenea 'profund îngrijorată' de 'natura distructivă' a atacului informatic asupra studiourilor Sony şi a unora dintre angajaţi, relatează şi Reuters.

Atacul informatic de la sfârşitul lunii noiembrie, care a însemnat furtul de date personale de la angajaţi ai Sony, printre care adrese, date de naştere şi numere de securitate socială, a afectat circa 47.000 de persoane, potrivit unor experţi informatici.

Coreea de Nord a criticat vehement un film produs de Sony Pictures, 'The Interview', o comedie despre un complot fictiv de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Studiourile au anunţat miercuri că renunţă la lansarea filmului, în urma ameninţărilor primite de la hackeri. 

×