x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unu la un milion: O femeie cu uter dublu a născut gemeni

Unu la un milion: O femeie cu uter dublu a născut gemeni

de Redacția Jurnalul    |    02 Oct 2024   •   10:30
Unu la un milion: O femeie cu uter dublu a născut gemeni

O femeie diagnosticată cu o afecțiune rară, având două utere, a născut gemeni, câte unul din fiecare uter, luna trecută, la un spital din nord-vestul Chinei, conform oficialilor din domeniul sănătății și presei de stat, citată de CNN.

Mama, identificată doar cu numele de familie Li, a adus pe lume un băiat și o fată prin operație cezariană, a declarat Spitalul Popular Xi'an din provincia Shaanxi, numind acest eveniment „unul la un milion”.

„Este extrem de rar ca gemenii să fie concepuți în mod natural în fiecare cavitate a uterului și chiar mai rar ca aceștia să fie duși la termen”, a afirmat spitalul pe contul său oficial de pe platforma de socializare chineză Weibo, pe 18 septembrie.

Potrivit spitalului, proaspăta mamă s-a născut cu două coluri uterine și două utere, o afecțiune cunoscută sub numele de didelphys uterin, care apare la aproximativ 1 din 2.000 de femei.

Povestea ei a captivat rețelele sociale din China și a devenit un subiect viral, cu peste 50 de milioane de vizualizări în ultimele zile, mulți utilizatori împărtășind mesaje de uimire.

„Este un miracol!”, a scris un utilizator, în timp ce altul a comentat: „Cât de norocoasă este!”. Unii utilizatori și-au exprimat îngrijorarea pentru mamă, unul dintre ei scriind: „Trebuie să fi fost greu și periculos pentru ea!”

Povestea lui Li pare să ilustreze un rezultat fericit după ce s-a confruntat cu circumstanțe dificile, spitalul dezvăluind că a pierdut o sarcină anterioară.

În ianuarie, Li a rămas din nou însărcinată și a descoperit în timpul unei ecografii timpurii că aștepta nu doar un copil, ci gemeni - câte unul în fiecare uter.

După o monitorizare medicală „atentă și strictă”, Li a născut cu succes un băiat cu o greutate de 2,5 kg și o fată cu o greutate de 2,5 kg, conform spitalului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uter dublu nastere gemeni femeie