x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fenomen straniu: Sute de crocodili enormi au năvălit în orașe după ploile abundente care au lovit Mexicul

Fenomen straniu: Sute de crocodili enormi au năvălit în orașe după ploile abundente care au lovit Mexicul

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2024   •   23:00
Fenomen straniu: Sute de crocodili enormi au năvălit în orașe după ploile abundente care au lovit Mexicul
Sursa foto: X

Ploile abundente asociate uraganului Beryl și furtunii tropicale Alberto au determinat cel puțin 200 de crocodili să intre în orașele din nordul statului mexican Tamaulipas.

Până în prezent, autoritățile spun că au capturat și mutat aproximativ 200 dintre reptilele mari de când Alberto a lovit regiunea cu ploaie în iunie. Beryl „a periat” aceeași zonă înainte de a ajunge în sudul Texasului, la începutul acestei săptămâni, conform AP.

Autoritățile au declarat că ploile abundente au ridicat nivelul apei în lagunele de coastă, determinând animalele să se strecoare în orașe precum Tampico, Ciudad Madero și Altamira, unde au fost capturați și mutați cel puțin 165 de crocodili.

Șefa departamentului de mediu din statul Tamaulipas, Karina Lizeth Saldívar, a declarat că „ploile recente au crescut nivelul apei în lagune, ceea ce a dus la o creștere a numărului de crocodili".

Problema ar putea continua „pe măsură ce nivelul apei scade pe străzile și în canalele care au fost inundate”.

Problema a ieșit la iveală săptămâna aceasta, când utilizatorii rețelelor de socializare au postat videoclipuri cu mai mulți crocodili legați, ceea ce „a provocat o revoltă în social media".

Crocodilii sunt o specie protejată în Mexic. Atacurile lor în Mexic sunt rare, dar au avut loc.

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: crocodili ploi orase mexic