x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Filmat de teroristi - "Mi-am spus ca trebuie sa tac malc"

Filmat de teroristi - "Mi-am spus ca trebuie sa tac malc"

10 Sep 2004   •   00:00
Filmat de teroristi - "Mi-am spus ca trebuie sa tac malc"

Gheorghi Farniev, baietelul speriat inconjurat de explozibili din inregistrarea teroristilor care au sechestrat peste 1.300 de persoane in scoala din Beslan, era dat mort de aproape toata lumea, insa jurnalistii de la publicatia britanica The Sun au reusit sa ii dea de urma, ranit, la un spital.

Inimosul Gheorghi a povestit cu lux de detalii cosmarul pe care l-a trait, cum a vazut copii si adulti sfartecati de tiruri de arma si de explozia bombelor plantate de teroristi in toata scoala. In varsta de doar 10 anisori, baietelul fusese filmat de rebelii care l-au luat ostatic, cu mainile la ceafa, cu o privire inspaimantata intiparita pe chip, inconjurat de tot soiul de bombe artizanale.

CURAJ. Gheorghi povesteste cu usurinta cum a reusit sa supravietuiasca celor aproape trei zile de teroare: "Cand l-am vazut cum l-au impuscat teroristii pe un barbat care cerea indurare mi-am spus ca trebuie sa tac malc ca sa raman in viata". Pentru ca s-a aflat la mai putin de 5 metri de mina care a explodat din greseala, toata lumea l-a crezut mort. In mod parado-xal, tocmai pentru ca s-a aflat aproape de explozie este acum in viata: fragmentele de srapnel i-au trecut peste cap si doar cateva l-au atins. "Am vazut lucruri care imi dau cosmaruri si trupul meu a fost ranit. Dar sunt in viata! Dumnezeu a fost cu mine", povesteste pustiul.

REPLICA. Daca zilele trecute, rusii au stabilit o recompensa de 10 milioane de dolari pentru orice informatie care ar duce la neutralizarea a doi lideri ceceni, replica separatistilor nu a intarziat. Ei au anuntat pe Internet ca ofera 20 de milioane de dolari tarii, organizatiei sau persoanei care ii va ajuta sa-l aresteze pe "criminalul de razboi Vladimir Putin". (Ana Ilie)

FILIERELE LUI SMIRNOV

Ambasadele de la Chisinau au devenit foarte sensibile dupa ce premierul moldovean, Vasile Tarlev, a declarat ca armele cu care au fost impuscati copiii de catre teroristii din Osetia de Nord au fost produse in Transnistria. Directorul de programe din cadrul Institutului de Politici Publice, Oazu Nantoi, fost negociator al Chisinaului in conflictul transnistrean, a declarat ca exista cel putin doua filiere pe care Smirnov isi exporta armele: infrastructura de transport care leaga calea ferata din Tiraspol cu porturile ucrainene Odesa - Iliciovsk si aeroportul militar de la Tiraspol. (Vitalie Calugareanu, Chisinau)

×
Subiecte în articol: externe