x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Finlanda a început să construiască un gard la granița cu Rusia

Finlanda a început să construiască un gard la granița cu Rusia

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2023   •   22:25
Finlanda a început să construiască un gard la granița cu Rusia
Sursa foto: Hepta

Finlanda a început să construiască un gard de 200 de kilometri la granița cu Rusia pentru a spori securitatea, potrivit BBC.

Poliția de frontieră din Finlanda a anunțat că gardul va avea o înălțime de trei metri și va fi dotat cu sârmă ghimpată în partea superioară.

Finlanda împarte cu Rusia cea mai lungă graniță din Uniunea Europeană, de 1.340 kilometri. Finlandezii au decis să construiască gardul din cauza creșterii numărului de ruși care încearcă să scape de recrutare. De asemenea, țara nordică vrea să intre în NATO. Parlamentul finlandez a început să dezbată un proiect de lege care să accelereze procedurile privind candidatura țării, iar votul final este așteptat miercuri.

Lucrările la gardul de la punctul de trecere a frontierei de la Imatra au început marți cu defrișarea pădurii. Amenajarea de drumuri și instalarea gardului sunt planificate să înceapă în martie.

În anumite secțiuni ale gardului vor fi instalate camere de supraveghere cu vedere pe timp de noapte, lumini și difuzoare. Un proiect-pilot pe o lungime de trei kilometri ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul lunii iunie, a anunțat poliția de frontieră.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: finlanda gard granita Rusia