x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Firma unui ROMÂN se va ocupa de strategia de imagine a SUA în lume

Firma unui ROMÂN se va ocupa de strategia de imagine a SUA în lume

09 Ian 2019   •   13:55
Firma unui ROMÂN se va ocupa de strategia de imagine a SUA în lume

Departamentul de Stat American a angajat în 2018 compania Transiris, condusă de românul Silvian Centiu, pentru a crea strategia de imagine a Statelor Unite în lume.
Potrivit unui comunicat al Transiris, remis miercuri AGERPRES, strategul principal, directorul de creaţie, coordonatoarea de proiect şi mare parte din echipa proiectului este formată din români.
Iniţiativa de strategie se concentrează în prezent pe Europa şi a început cu un proiect pilot în Austria, Cehia, şi Ungaria. Strategia urmează să fie finalizată în ianuarie 2019 şi va fi urmată de un proiect de implementare. Transiris a fost contractată în exclusivitate pentru strategia acestui proiect, precum şi pentru deciziile de a subcontracta unele componente tactice către alte companii locale. 
"America, aşa cum numim de multe ori Statele Unite ale Americii, nu este doar o ţară, ci o idee, un set de principii de viaţă, un simbol cultural al drepturilor la viaţă, libertate şi căutare a fericirii. Dar imaginea Americii este şi sub continuă presiune şi critică, atât din interiorul ţării, cât şi din afară. Strategia noastră se concentrează pe crearea unei imagini care reprezintă adevărata America", a declarat Silvian Centiu. 
America a finanţat o agenţie pentru promovarea imaginii în lume, organizaţie din care au făcut parte şi Europa Liberă şi Vocea Americii, instituţii bine cunoscute în România în anii premergători revoluţiei. Această agenţie, USIA, a fost desfiinţată printr-un act al Congresului American în 1998, se mai menţionează în comunicatul Transiris.
Compania Transiris a fost înfiinţată în 2012 în California şi în Bucureşti pentru a deservi în principal companii de top (Fortune 500) cu servicii şi tehnologii de marketing. Între timp, a înfiinţat birouri în Canada, Austria, Spania, şi Marea Britanie. Biroul din Marea Britanie a fost înfiinţat în cooperare cu Guvernul Scoţian.
Silvian Centiu este cel care a fondat şi conduce compania Transiris. Locuieşte în California, dar este născut la Braşov, unde a urmat Liceul Andrei Şaguna. A studiat la Universitatea Politehnică din Bucureşti, precum şi la Universitatea Tehnică din Viena (TU Wien), Universitatea San Francisco (USF), Universitatea Stanford şi alte instituţii de învăţământ superior. De asemenea, a cercetat şi a predat în cadrul acestor universităţi, cât şi la ASE Bucureşti şi Universitatea Transilvania. 

AGERPRES

×