x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiul lui Jair Bolsonaro își disculpă tatăl

Fiul lui Jair Bolsonaro își disculpă tatăl

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2023   •   22:40
Fiul lui Jair Bolsonaro își disculpă tatăl
Sursa foto: Jair Bolsonaro/antena3

Fostul preşedinte brazilian, Jair Bolsonaro, nu poartă nicio responsabilitate în tentativa de lovitură de stat din 8 ianuarie, din Brasilia, a afirmat unul dintre fiii săi, senatorul Flavio Bolsonaro, indicând că nu dispune de niciun indiciu privind o posibilă întoarcere a tatălui său, aflat în prezent în Statele Unite, scrie AFP.

„Nu există nimic legal care să-l implice pe Bolsonaro. Justiţia nu este locul unui proces politic. El este foarte calm, deoarece ştie că nu există nicio modalitate de a-l lega de o faptă criminală.”, a declarat parlamentarul, citat de agenția franceză de știri.

„Dacă o persoană care poartă haine cu poza lui Bolsonaro iese în stradă pentru a face ceva nepotrivit, aceasta trebuie să fie trasă la răspundere, nu Bolsonaro!”, a insistat senatorul. „El nu are nicio putere asupra acestor oameni!”, a adăugat fiul cel mare al fostului preşedinte.

Pe 8 ianuarie, mii de partizani ai lui Bolsonaro, nemulţumiţi de victoria lui Lula da Silva asupra fostului preşedinte de extremă-dreaptă la alegerile prezidenţiale din octombrie 2022, au invadat şi vandalizat Palatul prezidenţial, Congresul şi Curtea Supremă.

Un judecător brazilian a decis să îl includă pe fostul lider, care a plecat în Florida pe 31 decembrie, cu două zile înainte de încheierea mandatului său, în ancheta care are ca scop să stabilească cine se află în spatele atacului asupra unor instituţii braziliene.

×
Subiecte în articol: jair bolsonaro disculpare